Heel het innerlijke kind

Het innerlijke kind is één van de drie ego-toestanden uit de Transactionele Analyse die ons een beeld geeft van hoe mensen psychologisch gestructureerd zijn.
Weet je dat de meeste mensen hun eerste levenscontract, het concept van hun levensscript, al af hebben rond het zevende levensjaar en de rest van hun leven dit script onbewust ongewijzigd volgen? Het innerlijke kind heeft de bepalende functie of het levensscript herzien kan worden.

Het levensscript vormt de innerlijke communicatie, over hoe je hoort te denken en hoe je je hoort te voelen en te gedragen. De belangrijkste functie van dit eerste levensscript is om te kunnen overleven in onze Ego-wereld, om geaccepteerd en gewaardeerd te worden door de buitenwereld; om de geestelijke en lichamelijke pijn niet dagelijks te hoeven voelen, enzovoort. De strategieën die bij het levensscript horen, worden van jongs af aan dagelijks gehanteerd en zijn onbewust vertrouwde patronen geworden. Dat wil zeggen dat deze patronen je meesterschap overnemen.

Wil je het meesterschap over je leven terugkrijgen? Dan is het noodzakelijk om te weten hoe je levensscript eruitziet. Daarna kan je je script pas herzien en herdefiniëren. Voor het herzien en herdefiniëren van het levensscript hebben we een referentiekader nodig. Het referentiekader brengt je naar je gewenste resultaat. 

 

Het levensscript en het model van ego-toestand

In deze cursus besteden we aandacht aan het levensscript en het model van ego-toestand (Ouder, Volwassen en Kind) uit de Transactionele Analyse. Je weet hoe het script is ontstaan, waar je geestelijke en lichamelijke pijn ligt die zich vaak uit in de vorm van klachten en ziektes. Leer de gekwetste Kind ego-toestand kennen die meestal te maken heeft met de geestelijke en lichamelijke pijn.

Om het gekwetste Kind te helen, kunnen we direct het referentiekader van het ware zelf volgen, op het Zielsniveau, het zuiverste bewustzijnsniveau (uit de transpersoonlijke psychologie). Uit de grootheid (i.p.v. uit het ego), de eenheid en heelheid (i.p.v. de afgescheiden ego-toestand), met onvoorwaardelijke liefde en diepe compassie wordt de blokkade van de innerlijke communicatie, waaronder ongeschikte overtuigingen en concepten, gemakkelijker grondig getransformeerd. De transformatie op het Zielsniveau werkt het meest natuurlijk en effectief.

 

Cursusinhoud

Naast de behandeling van de theorieën worden er ook visualisaties gedaan. Je kan tijdens de cursus je innerlijke reis maken. Heel je eigen innerlijke kind. Wanneer we als therapeuten steeds dichter bij het ware zelf komen – wie wij echt zijn – kunnen we er ook voor een ander zijn uit de eenheid en heelheid. 

Praktische informatie en aanmelden

Cursusgeld
325,00 euro, BTW vrij

Datum:
2 daagse nascholing
Tijdstip: 10-16 uur
Wil je een bericht ontvangen zodra de datum bekend is? Vul dan dit contactformulier in

 

Les op locatie of live via zoom te volgen
Frans Otten Stadion, IJsbaanpad 43
1076 CV Amsterdam

Accreditatie:
NVA: 2WM
Zhong aangevraagd

Docenten

Honglin Liu Arts Traditionele Chinese Geneeskunde, acupuncturist (Lid NVA), docent nascholing acupuncturisten, herbarist, counselor en Qigong coach
Honglin Liu
Hans van Male Acupuncturist, dry needling therapeut, myofasciaal therapeut en manueel-fysiotherapeut,docent nascholing acupuncturisten. Mindfulness coach, lid mindfulness vereniging VMBN, lid NVA, KNGF en International Myopain Society.

Pin It on Pinterest

Share This