De natuurlijke architectuur van het

menselijke Qi systeem

 

Qi is het basisbestandsdeel van het menselijke lichaam. Hoe het Qi-lichaam gebouwd is, is gegeven door de natuur. De kracht ofwel energie is een bundel van een grote hoeveelheid Qi die in beweging is. Dat we ons leven onderhouden, de activiteiten kunnen uitvoeren, is dankzij ons complete Qi-systeem dat in de stilte functioneert.

 

Hoe ziet de natuurlijke architectuur van het menselijke Qi-systeem eruit?

Ons lichaam is de natuur en het Qi-systeem ook. Dat wil zeggen dat we, net als bij de architectuur voor de bouwkunde, ons dienen te houden aan de basisregels van de universele wetmatigheden. Dus we hebben ook hetzelfde bouwsysteem als een gebouw met een fundament, dragende zuilen en muren, een dak, het ventilatiesysteem, een verwarmings- verkoelingssysteem enzovoort. Onze gehele architectuur heeft te maken met ons Qi-systeem dat het lichaam van binnen vervult en draagt. Wanneer het Qi-systeem deze natuur niet kwijtraakt, blijven we gezond.

 

Wie is dan de architect van je Qi-systeem?

De hoogste Shen, Yi Yuan Ti is de originele architect van het gezonde Qi-systeem en bezit alle originele levensinformatie. Yi Yuan Ti is de echte meester en zorgt ervoor dat we op een natuurlijke manier groeien. Het is de natuur dat Yi Yuan Ti een compleet en harmonieus Qi-systeem onder zijn toezicht houdt.

Maar het meesterwerk van Yi Yuan Ti wordt helaas vaak genoeg verstoord door de verkeerde informatie die een ongezond Qi-veld vormt in het Qi-systeem. Deze verkeerde informatie is gevaarlijk voor je Qi-systeem en daardoor word je ziek.

 

Wat hoort er bij het Qi-systeem?

We hebben diverse soorten Qi en kracht/energie in ons Qi-systeem. De diverse Qi soorten zijn Yuan Qi, Wei Qi, Ying Qi, Zhong Qi, Qi van de meridianen, van ZangFu enzovoort. De diverse krachten zijn de kracht van het vertrouwen, de wilskracht, de sturingskracht, de draagkracht enzovoort. Alle Qi soorten en krachten bij elkaar, vormen een compleet systeem om ervoor te zorgen dat het lichaam en de geest zo goed mogelijk kunnen functioneren

 

Cursusinhoud

Naast het bestuderen van de theorieën, worden er de authentieke Chinese meditaties en dynamische Zhineng Qigong oefeningen gedaan, die direct invloed hebben op de architectuur van het Qi-systeem.

  1.  Je krijgt een overzicht van de architectuur van het Qi-systeem.
  2. Je leert de hoogste Shen, Yi Yuan Ti, kennen.
  3. Je leert de basisregels van de bouw van de Qi-architectuur.
  4. Je leert met Qi en krachten te spelen onder de universele wetmatigheden.

 

Praktische informatie en aanmelden TCM nascholing

Cursusgeld

325,00 euro, BTW vrij

Datum
2 daagse nascholing
zaterdag en zondag Data nog niet bekend.

Tijdstip

van 10.00 – 16.00 uur

Les op locatie
Frans Otten Stadion, IJsbaanpad 43
1076 CV Amsterdam
Ook live via zoom te volgen

Accreditatie:
NVA: 2 AT
Zhong: aangevraagd

Docenten

Honglin Liu Arts Traditionele Chinese Geneeskunde, acupuncturist (Lid NVA), docent nascholing acupuncturisten, herbarist, counselor en Qigong coach
Honglin Liu
Hans van Male Acupuncturist, dry needling therapeut, myofasciaal therapeut en manueel-fysiotherapeut,docent nascholing acupuncturisten. Mindfulness coach, lid mindfulness vereniging VMBN, lid NVA, KNGF en International Myopain Society.

Pin It on Pinterest

Share This