Needling en myofasciale technieken bij pijn

 

Nieuwe behandeltechnieken met needling en myofasciale technieken

11-12 september 2020

Nieuwe technieken met handen, naald en tools.

In deze nieuwe cursus leer je meer te doen met naald- en manuele technieken. Het is een mooie aanvulling voor collega’s die met acupunctuur en dry needling al enigszins bekend zijn. Maar ook als je niet bekend bent leer je in deze twee dagen een geheel nieuwe manier van behandelen.

De technieken die aan de orde komen zijn gericht op patiënt specifieke pijnklachten op basis van Qi blokkade(s). Deze blokkades uiten zich door pijn, bewegingsbeperkingen en verhardingen in de myofascie. Veel van deze klachten ontstaan door triggerpoints, spier-bindweefsel verhardingen en/of myofasciale verklevingen.

Naast onze naald technieken zijn de manuele technieken om een aantal redenen erg interessant. Niet alle patiënten voelen zich comfortabel bij het behandelen met naalden en/of dry needling en ook niet alle patiënten reageren er goed op. Een groot aantal manuele technieken geven vaak een beter resultaat. Bovendien kan de patiënt deze meestal zelfstandig uitvoeren, wat het herstel versnelt en bevordert.

Manuele technieken zijn de afgelopen jaren weer populair geworden in Amerika en Europa onder de naam van myofascial release of myofascial treatment. Myofasciaal betekent feitelijk het spier-bindweefsel. De manuele myofasciale techniek is naast het needlen een bijzonder goede aanvulling bij de behandeling van pijnklachten in het spier-bindweefsel. Het geeft ons meer mogelijkheden om bepaalde klachten van diverse aard optimaal te behandelen.

In opkomst: tools

Naast de manuele technieken zijn er ook nog tools. Onder de noemer IASTM verschijnen jaarlijks diverse cursussen waarbij het gebruik van één tool wordt gepromoot. In deze cursus maak je kennis met verschillende tools, zodat jezelf een goede keuze kunt maken welke tool voor jou geschikt is.

Cursusinhoud

Deze cursus is uitermate geschikt als je meer wilt doen voor patiënten met pijnklachten en/of blokkades.
 
  • Je krijgt inzicht in de myofasciale oorsprong van pijn en diverse behandelingstechnieken.
  • Aan de hand van diverse casussen krijg je inzicht in een goede behandelingsstrategie.
  • Je leert het diepe naalden toe te passen, wat uitermate geschikt is voor locaties waar wij manueel niet bij kunnen.
  • Aanvullend besteden wij veel aandacht aan manuele behandelingsvormen.
  • Je leert ook om triggerpoints/blokkades te behandelen zonder naalden. Veel patiënten hebben hier behoefte aan. Zij zijn vaak (te) intensief behandeld met dry needling en/of reageren slecht op deze techniek. Daarom besteden we veel aandacht aan het behandelen van triggerpoints met manuele behandeltechnieken.

Accreditatie NVA: WM/A, Zhong cat. 1 (14 NAP)

Datum
2 daagse cursus, vrijdag en zaterdag: 11-12 september.

Tijd: van 10-16 uur

Locatie: Frans Otten Stadion, IJsbaanpad 43 1076 CV, Amsterdam

Er is tijdens de nascholing koffie, thee en water aanwezig. Lunch is niet inbegrepen. Tip: de horeca op deze locatie is uitstekend.  

Prijs
315, 00 euro

 

Pin It on Pinterest

Share This