Over ons

Over ons

In 2015 begonnen Honglin Liu en Hans van Male het Learn Practise Master Institute om hun kennis en praktijkervaring met geïnteresseerden te delen.

Over Honglin Liu

Honglin voltooide in 1992 haar studie Chinese geneeskunde. Voordat zij van China naar Nederland kwam, werkte ze 5 jaar in een stadsziekenhuis als Chinese geneeskunde arts, acupuncturist en herbarist. Sinds 1999 werkt Honglin in Nederland als acupuncturist en herbarist in Amsterdam en Almere.

Met kennis van psychologie energiebalans behouden?
Na 17 jaar ervaring als acupuncturist, vroeg Honglin zich toch af of zij meer kon bieden aan de cliënten. We kunnen de energiebalans herstellen, maar hoe kunnen wij ervoor zorgen dat deze energiebalans lange tijd behouden blijft? Daarom begon zij in 2010 met haar tweede studie: psychologie in Utrecht bij SPSO. Met deze studie verkrijgt ze steeds meer inzicht in psychische ontwikkeling, zowel bij zichzelf als bij een ander.

Vanaf jonge leeftijd ontwikkelt men overlevingsstrategieën, vaak na een ingrijpende levensgebeurtenis of trauma. Men heeft bepaalde denk- en gedragspatronen ontwikkeld en blijft deze strategie uit het verleden volgen, terwijl deze vaak niet meer geschikt is voor het heden. Deze oude strategie blijkt vaak de oorzaak van het probleem of de klachten.

Met de kennis van psychologie helpt Honglin haar cliënten om nieuw inzicht te krijgen en zo de levenskwaliteit te verbeteren. Daardoor wordt de geestelijke en lichamelijke balans hersteld.

Kennis over Shen
Met behulp van de studies psychologie, Oosterse filosofie en traditionele Chinese geneeskunde, bracht Honglin de essentie en kwaliteit van Shen (een van de drie schatten in TCM) in kaart. Deze kennis over Shen is bestaande kennis, die in de loop der jaren verloren is gegaan. Door het bewustzijn over Shen in te zetten, wordt de acupunctuurbehandeling nog krachtiger en het genezingsproces bespoedigd!

Op deze manier geeft Honglin uiting aan haar passie: onvoorwaardelijke liefde, gelijkmoedige gelukzaligheid, veiligheid, vrijheid en vertrouwen!

Het is mijn missie om de oorzaak van de klachten op te sporen en de ongebruikte oerkracht te bevrijden zodat mensen een goede fysieke en psychische balans vinden.

Honglin Liu

cursusleider

Over Hans van Male

Vanaf het moment dat ik fysiotherapeut werd, in 1986, heb ik mijn kennis gebruikt om mijn patiënten op zeer intensieve wijze te behandelen. Ik was er al snel van overtuigd dat helende handen veel kunnen betekenen voor mijn patiënten: ik zag de fascinerende kracht van massagetechnieken en diepe bindweefselmassages.

Ik heb mijn kennis voortdurend uitgebreid, om met een combinatie van therapieën een zo goed mogelijk resultaat bij patiënten te bereiken. Zo heb ik een opleiding manuele therapie gevolgd, met aanvullende cursussen cranio-mandibulaire (kaakgewricht) dysfunctie en bedrijfsfysiotherapie. In 2008 heb ik de drie jarige TCG-opleiding (traditionele Chinese geneeskunde) voor acupuncturist afgerond, een jaar later de cursus dry needling (het behandelen van spierknopen (triggerpoints) met acupunctuurnaalden).

Acupunctuur als therapie is een bijzonder mooie kans om de patiënt als mens in zijn geheel te benaderen. Ik behandel veel van mijn patiënten op een vrij specifieke manier, waarbij ik westerse en oosterse kennis combineer voor het beste resultaat. Naast dry needling en acupunctuur maak ik veel gebruik van de inzichten van de Mindfulness therapie. Hierdoor kom ik nog sneller in contact met de innerlijke wereld van de patient. 

 

 

Ik doe mijn werk met grote passie. Het menselijk lichaam is gelijk het universum, er zijn nog veel zwarte gaten. Maar waar de passie stopt en de medici niet meer durven open staan voor verandering, zit de geneeskunde op een dood spoor.

Hans van Male

cursusleider

Pin It on Pinterest

Share This