Over ons

Meer over Honglin Liu en Hans van Male

Honglin Liu

Acupuncturist, arts traditionele Chinese geneeskunde, herbarist, counselor en Qigong coach. Lid NVA.

In 1992 voltooide ik mijn studie Chinese geneeskunde in mijn geboortestad Guiyang in China. Nadat ik 5 jaar werkervaring opgedaan heb als Chinese geneeskunde arts, acupuncturist en herbarist in een stadsziekenhuis, kwam ik naar Nederland. Met dankbaarheid en plezier oefen ik mijn vak uit in Amsterdam en in Almere.

De nieuwsgierigheid naar het vermogen in de mens bracht me naar de studies van psychologie, Boeddhisme en Taoïsme. Het verbinden van de wijsheden uit het Westen en het Oosten verrijkt mijn inzicht en vermogen. Het inzicht delen met de cliënten geeft enorme toegevoegde waarde bij acupunctuurbehandeling.

“Voorkomen is beter dan genezen” is ook een kernkwaliteit van Chinese geneeskunde. Ik draag graag bij aan preventie door het geven van Zhineng Qigong lessen en workshops. Zhineng Qigong is de meest effectieve Qigong vorm voor het welzijn. Het beoefenen van Zhineng Qigong helpt niet alleen voor een gezond lichaam en geest, maar ook voor de innerlijke veerkracht en rust.

Het is mijn missie om de verborgen krachten waaronder de verborgen genezingskracht naar boven te halen!

Hans van Male

Acupuncturist, manuele-, fysio-, dry needling- en myofasciaal therapeut, Mindfulness coach. Lid NVA, KNGF en mindfulness vereniging VMBN.

Vanaf het moment dat ik fysiotherapeut werd, in 1986, heb ik mijn kennis gebruikt om mijn patiënten op zeer intensieve wijze te behandelen. Ik was er al snel van overtuigd dat helende handen veel kunnen betekenen voor mijn patiënten. Daarom heb ik mijn kennis voortdurend uitgebreid, om met een combinatie van therapieën een zo goed mogelijk resultaat voor patiënten te bereiken.

Acupunctuur als therapie is een bijzonder mooie kans om de patiënt als mens in zijn geheel te benaderen. Ik behandel veel van mijn patiënten op een vrij specifieke manier, waarbij ik Westerse en Oosterse kennis combineer voor het beste resultaat. Naast dry needling en acupunctuur maak ik veel gebruik van de inzichten van de Mindfulness therapie. Hierdoor kom ik nog sneller in contact met de innerlijke wereld van de patiënt.

Ook door mijn yoga en qigong beoefening kan ik mijn patiënten intensiever begeleiden. De fysieke- en energetische kracht die deze oefeningen in zich hebben gebruik ik regelmatig om mijn patiënten te adviseren.

Pin It on Pinterest

Share This