Oprechte weerbaarheid

Live online videolessen via Zoom

Betekent weerbaarheid dat je je grens aan durft te geven en NEE durft te zeggen? Wat doe je wanneer je omgeving je grens niet (volledig) accepteert en respecteert?
We leven in twee werelden, de externe en onze interne wereld. Meestal zijn we ons meer bewust van de externe wereld en besteden we daar veel aandacht aan om te kunnen overleven. Van wat er zich in onze innerlijke wereld afspeelt zijn we ons vaak niet bewust. Onze weerbaarheid in de buitenwereld is een projectie van onze interne wereld. Willen we onze weerbaarheid verbeteren, dan dienen we aan onze interne wereld te werken. Want we kunnen de externe wereld moeilijk veranderen.

Door het bewust worden van onze innerlijke wereld kunnen wij de relatie met onze innerlijke wereld herstellen zodat ons oriëntatie vermogen, intuïtief reactievermogen en de weerbare veerkracht geoptimaliseerd worden. Zodoende kunnen wij oprecht, weerbaar en geweldloos reageren in alle situaties.

Honglin en Hans begeleiden samen dit ontwikkelingsproces met authentieke Metta/compassie-meditatie en Zhineng Qigong oefeningen. Metta meditatie helpt de liefdevolle vriendelijkheid en compassie te ontwikkelen, hetgeen zorgt voor de basis van geweldloze communicatie. Met  Zhineng Qigong oefeningen verbeter je je veerkracht, je doorzettingsvermogen en je vastberadenheid. Door te investeren in onze innerlijke kracht en wijsheid wordt onze weerbaarheid voor de buitenwereld vanzelf oprecht en vriendelijk

Stel je voor dat je vanuit oprechte weerbaarheid kunt reageren in allerlei situaties.

Wil jij je bewust worden van je innerlijke wereld?

Dan ben je van harte welkom om met deze cursus mee te doen.

Deze cursus bestaat uit

 • 8x les maandagavond met theorie, dynamische Zhineng Qigong oefeningen en meditatie.
 • 8x les op woensdagavond met Metta meditatie. 
 • 8x les met dynamische oefeningen op zaterdagochtend.
 • De lesstof is gebaseerd op wijsheid uit de Chinese geneeskunde, psychologie, Boeddhisme en Zhineng Qigong.
 • Zelfbeoefeningen met ondersteuning van video’s en begeleiding via de Zoommeeting.
 • Theorie, dynamische oefeningen en meditaties zodat je inzicht direct geïntegreerd kan worden.
 • Intakegesprek voor jouw hulpvraag en aandachtspunten
 • Eindgesprek (als je dat wenst)
 • Zie het programma onderaan deze pagina.


Om je persoonlijk zo goed mogelijk te begeleiden, krijgt elke deelnemer van tevoren een intakegesprek met Honglin in verband met een eventueel (innerlijke) conflict situatie zodat de aandachtspunten duidelijk zijn. In de laatste twee weken kan iedereen een eindgesprek krijgen. Na elke les wordt het huiswerk met ondersteuning van video of geluidopname gedeeld, zodat je dagelijks zelfstandig kunt oefenen.

Praktische informatie

 • Alle lessen en begeleiding kun je thuis volgen, live, online via Zoommeeting. Je kunt de docent zien en je kunt ook vragen stellen. De docent kan jou ook zien en je begeleiden met de oefeningen.
 • Deze cursus is ook geschikt voor mensen met lichamelijke beperkingen.
 • Kleding: graag platte schoenen en gemakkelijke kleding dragen voor het zitten en bewegen. Een meditatie kussen of stoel, een sjaal of een deken voor de zittende meditatie.

Ik zie in mijn praktijk dagelijks dat we het verleerd zijn om naar ons lichaam te luisteren. Door toenemende verantwoordelijkheden en drukte verliezen we langzamerhand steeds meer het contact met ons lichaam. We zijn niet meer zo gevoelig dat we de lichte signalen die ons lichaam aangeeft opmerken. Meestal geven we het pas aandacht als we een keer geconfronteerd worden met iets groots en we écht niet meer verder kunnen. Soms kan het ook te laat zijn. Dat is voor mij de reden om de online begeleiding te geven. Zodat ik veel meer mensen kan helpen om gezond te blijven.

Honglin Liu

Acupuncturist, Traditioneel Chinees Geneeskundige, counsellor & Qigong coach

We zijn over het algemeen best onvriendelijk naar onszelf. Soms verliezen we ons zelf in de stroom van zelfkritiek. Door met vriendelijkheid naar onszelf te kijken openen we een deur naar helder gewaarzijn en innerlijke rust. We gaan zien dat er meer goed aan ons is dan fout. Door in contact te komen met jezelf en alle onbewuste gedachten patronen accepteer je beter alle ups en downs in het leven. Maak deze stap en doe mee: open je eigen innerlijke deur naar liefdevolle vriendelijkheid.

Hans van Male

Acupuncturist, manuele-, fysio-, dry needling- en myofasciaal therapeut, Mindfulness coach. Lid NVA, KNGF en mindfulness vereniging VMBN.

programma en aanmelden

Nieuwe cursusdatum is nog niet bekend. Wil je hierover bericht ontvangen? Vul dan het contactformulier in en vermeld daarbij duidelijk dat je bericht wilt ontvangen als deze cursus weer start.

reviews

We hebben weer hoop. We slapen beter en hebben nu vertrouwen dat we alle onrust door het virus aankunnen

Marion

Ik voel me vrijer en blijer

Sytze

‘Ik voel me rustiger en krachtig’

Marlous

Heerlijk om in de groep aan mezelf te werken

Louise

De mix van de meditatie van Hans en de wijsheid van Honglin helpt mij om me beter te voelen in deze tijd

Chantal

Ik snap nu helemaal wat ik zélf kan doen om gezond te blijven

Hans

Je hebt maar 1 geest en lichaam. Zorg je daar goed voor?
Je bent welkom bij onze online lessen

Als je weet hoe je geest en lichaam werkt kun je er zélf voor zorgen dat je weerbaarheid vergroot en je omgeving je accepteert en respecteert.

Wij zijn aangesloten bij de beroepsverenigingen:

Pin It on Pinterest

Share This