Reguleer het emotionele Qi-systeem op Shen-niveau

Er zijn diverse Shen: Hun, Po, Yi, Zhi en de hoogste Shen: Yi Yuan Ti. In het Qi-veld van Yi Yuan Ti bevindt zich de oorspronkelijke levensinformatie die het lichaam gezond doet groeien en onderhoudt. Elk Zangfu systeem vertegenwoordigt een emotie.

Het denken, het voelen en het actie nemen hebben te maken met Zangfu. Hoe je denkt, voelt en doet is ook afhankelijk van de conditie van het Zangfu Qi-systeem. Elk Zangfu Qi-systeem reguleert een bijbehorende emotie. Als er teveel of te weinig Qi in het systeem is, ontstaat er niet alleen een energieblokkade maar wordt het gehele Qi-systeem ook uit balans gehaald.

Mensen hebben een enorm vermogen om te denken en te voelen. Het opslaan van concepten en overvloedige gevoelens en belevingen lijkt vanzelfsprekend. Ondanks dat de meeste mensen last hebben van overvloedige en non-stop gedachtes of overmatige emoties, lijkt het niet zo eenvoudig daar even uit te stappen. Uit het hoofd komen en meer vanuit het gevoel functioneren helpt soms. Maar hoe weet je zeker dat je gevoel juist is?

Manifestaties van het innerlijke en de buitenwereld op Shen niveau

Zijn het denken en het voelen vrienden of vijanden? Het denken en het voelen zitten aan elkaar vast als een compleet systeem en ze behoren bij hetzelfde bewustzijnsniveau, het mentale ofwel het psychische. Wanneer we steeds bezig zijn met het denken en het voelen, zijn we dus nog niet op het Shen niveau gefocust.

Op het Shen niveau bevindt zich een helderheid die de manifestaties van het innerlijke en van de buitenwereld kan waarnemen en daarop met heilzame actie kan reageren; er is altijd een zachte vreugde aanwezig, terwijl gelijktijdig ook de emoties aanwezig kunnen zijn. Wanneer overmatig denken, emoties en gevoelens, overvloedige belevingen de overhand nemen van Yi Yuan Ti, worden de Qi-velden van Hun, Po, Yi en Zhi verstoord. Hierdoor wordt men ziek.

In plaats van het denken en voelen op de voorgrond aanwezig te laten zijn en controle te hebben op ons leven, kunnen we helder denken en voelen wanneer er vraag naar is.

Cursusinhoud

In deze cursus gaan we kijken naar de ziekmakende informatie/inhoud van de erfenis van de patronen van het denken en het voelen die we van onze familie en van de maatschappij meegekregen hebben en die energieblokkades doen ontstaan. (H)erken dat deze ziekmakende informatie ons natuurlijke systeem van Hun, Po, Yi en Zhi op het verkeerde been zet. Door middel van het gebruiken van het referentiekader uit Yi Yuan Ti, kunnen we de kracht van Hun, Po, Yi en Zhi bevrijden, en de wilskracht en intentie uitkristalliseren ten behoeve van de totale geestelijke en lichamelijke energiebalans.

Naast de behandeling van de theorieën worden er ook authentieke Chinese Wu-Wei meditaties en dynamische Zhineng Qigong oefeningen gedaan. Graag platte schoenen en gemakkelijke kleding dragen voor het zitten en bewegen. Een sjaal of een deken is prettig voor de zittende meditatie. Zit jij liever op grond voor de stilte meditatie? Neem dan alsjeblieft je eigen meditatiekussen mee.

Praktische informatie en aanmelden

Cursusgeld
325,00 euro, BTW vrij

Datum:
2 daagse nascholing
21 en 22 september 2024 
Tijdstip: 10-16 uur

Les op locatie of live via zoom te volgen
Frans Otten Stadion, IJsbaanpad 43
1076 CV Amsterdam

Accreditatie:
NVA 2 AT
Zhong 6 NAPs in Cat. 1 en 6 NAPs in Cat. 3

Docenten

Honglin Liu Arts Traditionele Chinese Geneeskunde, acupuncturist (Lid NVA), docent nascholing acupuncturisten, herbarist, counselor en Qigong coach
Honglin Liu
Hans van Male Acupuncturist, dry needling therapeut, myofasciaal therapeut en manueel-fysiotherapeut,docent nascholing acupuncturisten. Mindfulness coach, lid mindfulness vereniging VMBN, lid NVA, KNGF en International Myopain Society.

Pin It on Pinterest

Share This