TCM nascholing voor acupuncturisten

Traumaherstel op Shen niveau

Traumaherstel op Shen niveau 

De meeste moeilijk behandelbare klachten en ziekten zijn vaak gerelateerd aan een trauma of een traumatische ervaring die de energiebalans verstoort. Met acupunctuur kunnen we slechts tijdelijk de balans herstellen en de klachten wat verlichten.

Vanuit de TCM traditie willen we niet alleen de energiebalans herstellen, maar ook de oorzaken behandelen. Traumatische ervaringen bevinden zich vaak op een dieper liggend niveau dat bevrijd moet worden. Zo zorgen wij ervoor dat het hele systeem weer in balans komt. 

Oorzaken trauma en disbalans

Wanneer er een levensbedreigende situatie ontstaat reageert ons systeem op drie manieren: vechten, vluchten of bevriezen. Hoe komt het dat mensen op verschillende manieren reageren op een trauma? Waarom herstelt het systeem niet vanzelf? Maar bij dieren wel? Hoe verhoudt een traumatische ervaring zich met de acupunctuur welke systemen raken uit balans?

Jing, Qi en Shen zijn de drie schatten in TCM. Bij een trauma blijft onze Shen in een overlevingstoestand staan. Shen is onze master van het lichaam, Jing en Qi zijn afhankelijk van het reactie patroon van onze Shen. Wanneer Shen in de overlevingstoestand staat en niet snel vanzelf hersteld, na een trauma, wordt de energiebalans ernstig verstoord, wat uiteindelijk tot ernstige klachten en/of ziekten leidt.

Behalve de disbalans te resetten met acupunctuur, kunnen acupuncturisten de Shen, de master van het lichaam, naar huis brengen om volledig te herstellen.

In deze nascholing besteden wij aandacht aan trauma herstel op Shen niveau. Naast TCM theorie beoefenen we ook diverse technieken waaronder meditatie voor hart-nier rebalancing en dynamische Zhineng Qigong oefeningen om de stabiliteit, helderheid en de kracht van Shen te herstellen, zodat Shen de leiding weer heeft voor het geestelijke- en lichamelijke welzijn.

Resultaat

  • Bewust worden van diepe oorzaken van klachten en ziekten.
  • Bewust zijn van het manifestatie van Shen en het invloed van Shen op fysieke-, vitale-, psychisch niveau.
  • Bewust van trauma herstel op Shen niveau.
  • Beheersen de technieken om de stabiliteit, helderheid en kracht van Shen te herstellen.

Als je er voor open staat, kun je tijdens deze nascholing ook je eigen trauma of een trauma van een ander bespreken of in stilte verwerken. Je ziet/voelt de verandering meestal direct.

Praktische informatie en aanmelden TCM nascholing

Cursusgeld
325,00 euro, BTW vrij

Datum
2 daagse nascholing
Wil je een bericht ontvangen zodra de datum bekend is? Vul dan dit contactformulier in

Tijdstip
van 10.00 – 16.00 uur

Les op locatie
Frans Otten Stadion, IJsbaanpad 43
1076 CV Amsterdam
Ook live via Zoom te volgen

Accreditatie
NVA: 2 AT
Zhong aangevraagd

Docenten

Honglin Liu Arts Traditionele Chinese Geneeskunde, acupuncturist (Lid NVA), docent nascholing acupuncturisten, herbarist, counselor en Qigong coach
Honglin Liu
Hans van Male Acupuncturist, dry needling therapeut, myofasciaal therapeut en manueel-fysiotherapeut,docent nascholing acupuncturisten. Mindfulness coach, lid mindfulness vereniging VMBN, lid NVA, KNGF en International Myopain Society.

Pin It on Pinterest

Share This