Acupunctuur bij traumaherstel

Acupunctuur bij traumaherstel

direct inschrijven

In deze cursus word je je bewust van de dieper liggende oorzaken van energiedisbalans. Met kennis van het traceren en herstellen van een trauma op Shen niveau kun je als acupuncturist de energieblokkade bij cliënten effectief en grondig opheffen. De cliënt herstelt op diverse niveaus: zowel fysiek, vitaal als psychisch.

Trauma’s en oorzaken

Een trauma kan verschillende oorzaken hebben. Bijvoorbeeld verlies van een dierbare, een ongeluk, geweld of een medische ingreep.
Een trauma of een traumatische ervaring verschuilt zich vaak achter klachten en ziekten. Dit belemmert een goed resultaat van de acupunctuurbehandeling.

Mensen zijn zich vaak niet bewust van het feit dat hun energetische huishouding uit balans raakt tijdens en na een trauma. Wanneer de juiste aandacht voor traumaherstel ontbreekt, dan blijft deze energiedisbalans in stand. Als gevolg daarvan ontstaan lichamelijke en/of geestelijke klachten en ziekten, die vaak hardnekkig te behandelen zijn,

Cursusleiders

Acupuncturist, herbarist, arts Chinese geneeskunde, psycholoog

Honglin Liu, cursusleider

Lees meer over Honglin

Acupunturist,
fysio-dry needle therapeut

Hans van Male

Lees meer over Hans

Meer informatie en inschrijven

Deze cursus wordt weer gegeven in 2020

Cursusinhoud

In deze 2-daagse cursus besteden we aandacht aan de psychische toestand bij of na een traumatische ervaring. De volgende aspecten worden in deze cursus uitgelicht:

  • De oorzaken, het gevolg en het herstelplan uit de psychologie.
  • TCM perspectieven
  • Met deze nieuwe kennis acupunctuur effectief toepassen bij het traumaherstel.

Met kennis van de universele wetmatigheden in de levensloop kunnen wij het trauma uit een eerdere levensfase opsporen. Het traceren van de ‘felt sense’, de gehele toestand van Jing, Qi en Shen helpt het trauma grondig en snel te herstellen op Shen niveau.

Resultaat van deze cursus in de praktijk

  • Je bent in staat de universele wetmatigheden te volgen en kunt daarmee het trauma als veroorzaker van de klachten opsporen.
  • Je kunt met deze kennis acupunctuur gericht toepassen voor effectief traumaherstel.
  • Je kunt de juiste aandacht geven aan ‘felt sense’ bij de herstelfasen.
  • De cliënt wordt zich bewust van de oorspronkelijke oorzaken van klachten en ziekten.
  • De cliënt herstelt volledig op diverse niveaus: zowel fysiek, vitaal, psychisch als op Shen niveau.

De relatie met rouwproces

Rouwproces is een groot en heel belangrijk onderdeel van traumaherstel. Er is een 2-daagse cursus over dit onderwerp om het rouwproces goed te kunnen behandelen.

 

Pin It on Pinterest

Share This