TCM cursussen voor acupuncturisten

direct inschrijven

TCM cursussen voor acupuncturisten

direct inschrijven

Nieuwe kennis en dieper inzicht in TCM.

De traditionele Chinese geneeskunde (TCM) bestaat al 3000 jaar. Onze huidige inzichten maakt dat wij dieper kunnen zien en ervaren wat deze kennis voor ons betekent. In onze nieuwe cursussen besteden wij veel aandacht voor de westerse en oosterse kennis.

Achtergrond van de thema’s van onze nascholingen

Door het bestuderen en beoefenen van Chinese geneeskunde, acupunctuur,  taoïsme, boeddhisme, confucianisme, psychologie, mindfulness, meditatie, yoga en qigong kunnen wij de oneindige universele wetmatige kracht uit Hemel, Mens en Aarde ervaren.  Als we deze krachten steeds beter leren kennen, respecteren en met wijsheid heilzaam gebruiken, bevordert het ons welzijn en vergroot ook ons inzicht en helderheid.

In de nieuwe cursussen verbinden we oude Oosterse kennis met de Westerse. De verkregen inzichten zijn goed toe te passen in uw dagelijkse praktijk.

Zoek naar de bron van energiedisbalans en bevrijdt belemmeringen in de mens. Zowel op fysiek als geestelijk niveau, zodat de oneindige energie uit Hemel en Aarde ons energiesysteem kan bekrachtigen.

 

  • Het begint met de kennismaking van de drie Hun en zeven Po. Als je je bewust bent van deze krachten, helpt dat om de oorzaak van een energiedisbalans op te sporen. Met de kennis uit de cursus ‘rouwproces’ en ‘traumaherstel’ kun je de ongebruikte Yuan-Qi (de oerkracht) bevrijden.
  • In de Qigong workshop kijken wij naar het heilzame medicijn in de mens en in het universum. Via oefeningen en de wijsheid uit het Oosten worden wij bewuster  van de manifestaties van de drie Hun. We kunnen dan blokkades opheffen op Hun en Po niveau.
  • Zhengqi, de heilzame energie beschermt en verzorgt ons lichaam en geest. In deze nascholing besteden we vooral aandacht aan de middelste Hun: Ming Hun. Deze heeft de belangrijkste rol voor het welzijn, zowel fysiek als geestelijk.
  • A-Shi-punt is bekend als het pijnlijkste punt. De dry needling cursus geeft je een compleet inzicht in de triggerpoints (de oorsprong) van pijn. Deze kun je dan effectief behandelen met naaldtechniek, waardoor de fysieke blokkades worden opgelost en de Qi bevrijd.

Pin It on Pinterest

Share This