ZHINENG QIGONG 

GA NAAR ONZE ONLINE LESSEN

Live online programma en zondag Qigong les

Juist nu is het belangrijk om aan ons immuunsysteem te werken. Wij willen de wijsheid uit Traditionele Chinese geneeskunde en Zhineng Qigong delen met mensen die graag aan eigen gezondheid willen werken.

Daarom zijn we gestart met live online begeleiding om je energiesysteem te versterken. Elke maandag- en donder-avond kun je onze lessen volgen en werken aan je energiesysteem. Elke zondag ochtend zijn onze Qigong lessen van 9:00 tot 11:00 uur.
>> Kijk op deze pagina voor alle informatie

Zhineng Qigong

Ons welzijn is afhankelijk van ons energieniveau (interne Qi). Wanneer we genoeg Qi hebben en deze ook in balans is, zijn we gezond. Als we te weinig of geblokkeerde Qi (energie) hebben, ontstaan er op termijn klachten en/of ziekten.

Zhineng Qigong is afkomstig uit China en gericht op het laten doorstromen van je Qi zodat je gezond wordt en blijft. Dat doen we met oefeningen die bestaan uit vloeiende bewegingen. De oefeningen zijn voor iedereen goed uit te voeren, ook als je last hebt van beperkingen. Deze Qigong oefeningen hebben verschillende functies:

 • Het verbetert en versterkt je energie/levenskracht
 • Het heft energieblokkades op. Omdat door energieblokkades klachten en ziekten ontstaan, kun je met de oefeningen dus jezelf helen.
 • Je ontwikkelt inzicht en wijsheid die je helpt uit je beperkingen en belemmeringen te komen.
 • Je kunt jouw verborgen potentie en talent openbaren.

Het resultaat is dat je je gezonder, rustiger én krachtiger voelt.

Resultaat

Je imuunsysteem wordt sterker en het voorkomt ziekten

Je kunt genezen van langdurige klachten en ziekten

Je hoofd wordt rustig en je lichaam wordt soepel en krachtig

Je ontdekt je verborgen kracht en kwaliteit

Je ervaart de kracht van de samenwerking in de groep

 

Wil jij ook aan jezelf werken? Je gezond voelen, rustiger in het leven staan, je niet meer zo opwinden? De reactie van je zelf herkennen in bepaalde situaties?  Probeer het eens uit wat Zhineng Qigong met je doet. Volg vrijblijvend een proefles op zondagochtend.

Programma Zhineng Qigong lessen

1e les: 9.00-10.00 uur

De 1e  les richten we ons op meditatie en ademhaling. 

Omdat wij volgens de traditionele Chinese geneeskunde een onderdeel van de totale natuur zijn kunnen wij de energie van de natuur en het universum (externe Qi) gebruiken. Om dit te kunnen doen, is het noodzakelijk dat ons Qi lichaam eerst opent en na het openen kunnen we de externe zuivere Qi (Hun Yuan Qi) naar binnen brengen. Als dit gebeurt is, kunnen we deze externe Qi nog niet direct gebruiken. Net als het voedsel is er nog een verteringsproces nodig om de externe Qi om te zetten naar menselijke Qi.

Door te oefenen met de ademhaling en ons Qi lichaam wordt de verbinding met de natuur hersteld. Het helpt als we onze natuur terugvinden en ons Qi systeem gevoed wordt door de externe Hun Yuan Qi (zuiverste energie).

2e les: 10.00-11.00 uur

In de 2e les geven we meer aandacht aan onze innerlijke Qi wereld. Ontdek wie je bent, wie de zeggenschap heeft in je leven, wat is de relatie tussen jou en je klachten of ziekte? Tijdens de begeleiding met Zhineng Qigong oefeningen maak je verbinding met je innerlijke. Hierdoor ontstaat inzicht en wijsheid om de echte master van je leven te worden, terwijl je Qi systeem sterk en harmonieus wordt. Je heelt jezelf en je kan ook een ander helpen met jouw inzicht en wijsheid.

Data 2020
Data voor het najaar volgen nog. Kijk op onze pagina voor de  live online lessen die we geven.

Tijdstippen
Les 1 van 09:00 tot 10:00 uur
Les 2 van 10:00 tot 11:00 uur

We geven altijd 2 lessen achter elkaar. Volg 1 les naar keuze of beide lessen aansluitend. Als je niet teveel fysieke beperkingen hebt kan dat prima. 

Goed om te weten
Bestel en betaal via de knop hieronder. Je bent vrij om te komen wanneer je wilt. Reserveren is niet nodig. De lessen gaan altijd door.

NIEUW: koop de online lessen.

De leskaarten komen voorlopig te vervallen. Bestel hier jouw maand abonnement.

 

 • zhineng qigong proefles

  Zhineng Qigong proefles

  10.00
 • zhineng qigong les losse les

  Zhineng Qigong losse les

  17.50
 • Aanbieding! zhineng qigong lessen

  Zhineng Qigong 6 lessenkaart (9% korting)

  105.00 95.00
 • Aanbieding! zhineng qigong lessen 10 lessen

  Zhineng Qigong 10 lessenkaart (20% korting)

  175.00 140.00

Meer informatie

Cursuslocatie
In de schermzaal op de begane grond van het Frans Otten stadion in Amsterdam. Goed bereikbaar met openbaar vervoer.

Adres
IJsbaanpad 43
1076 CV, Amsterdam

Cursus wordt gegeven door
Honglin Liu en Hans van Male

Reviews

Na de 5 daagse workshop heb ik aardig wat gewoontes veranderd. Maar het was alsof ik dreigde terug te vallen in mijn oude gewoonten en gedachtenpatronen. Oefening baart kunst. Daarom ben ik zo blij dat wij nu regelmatig op zondagochtend van de vol overgave en met veel wijsheid gegeven qigong lessen kunnen genieten van Honglin. Het kost me geen tijd, want ik kijk ernaar uit. Het schept juist ruimte. Ik voel me vrijer en blijer. Ik kan het iedereen aanraden. Je kunt gewoon instromen. Doe mee en ervaar wat het beoefenen van een filosofie voor jou kan betekenen.”

Sytze 
Sytze

In de 5 daagse workshop van teacher Lu ging er een wereld voor mij open. Met de Zhineng lessen leer ik steeds meer over mijzelf. Ik neem pauze als ik gestresst ben. Ik ben veel rustiger en milder geworden en dat was wat ik graag wilde. Het is gewoon ontspannend om te doen en de effecten zijn groot. Mijn schouders zitten nooit meer vast!

Marlous 
Marlous

Pin It on Pinterest

Share This