Zhineng Qigong lessen

Ontdek meer kracht en kwaliteiten in jezelf en herstel van langdurige klachten

Zhineng Qigong

Qi betekent ‘levensenergie’. Die energie hoort volgens de authentieke Chinese geneeskunde vrij door ons lichaam te stromen. Maar soms raken we uit balans. Daardoor raakt je Qi uitgeput en krijg je (gezondheids) klachten.

In de Zhineng Qigong lessen geven we niet alleen aandacht op het herstel en verrijken van je Qi (energie.) We kijken ook naar de oorzaken die energiedoorstroming belemmert. Pas wanneer je de juiste aandacht aan de oorzaken besteedt, kan je Qi optimaliseren en blijf je vrij van ziekten.

Zhineng Qigong gaat niet om de prestatie, zoals bij fitness. De oefeningen voer je uit met zachtheid. Je leert je eigen lichaam kennen en ervaart wat de vrij stromende energie met je doet. Je komt meer in verbinding met jezelf, je eigen ware ‘ik’.

Resultaat

Je kunt herstellen van langdurige klachten en ziekten

Je voelt je rustiger en krachtiger

Je ontdekt meer kracht en kwaliteiten in je

Je gaat met meer respect om met je lichaam

Je immuunsysteem wordt sterker

Programma Zhineng Qigong lessen

1e les: zachtheid 

In de 1e les ligt de focus op zachtheid. Met de juiste zachtheid openen we de ruimte in ons systeem zodat Qi (de levensenergie) niet meer belemmerd wordt. Zowel de natuurlijke Qi-doorstroming als de functies van het energiesysteem herstellen.

2e les: vastberadenheid

In de 2e les geven wij meer aandacht aan het ontwikkelen van de juiste vastberadenheid, volharding en vertrouwen. Tijdens deze oefeningen houden wij bepaalde houdingen langer vast. Door langer met een oefening bezig te zijn, kom je sneller de energieblokkades tegen. Wanneer je met wijsheid en inzicht oefent zal je verbaasd zijn hoe makkelijk deze blokkades zich opheffen.

Data 2020
19 januari, 2 en 16 februari, 1 en 22 maart,  5 en 19 april, 10 en 24 mei, 7 en 28 juni

Tijdstippen
Les 1 van 09:00 tot 10:30 uur
Les 2 van 10:30 tot 12:00 uur

We geven altijd 2 lessen achter elkaar. Volg 1 les naar keuze of beide lessen aansluitend. Als je niet teveel fysieke beperkingen hebt kan dat prima. 

Goed om te weten
Bestel en betaal via de knop hieronder. Je bent vrij om te komen wanneer je wilt. Reserveren is niet nodig. De lessen gaan altijd door.

Meer informatie

Cursuslocatie
In de schermzaal op de begane grond van het Frans Otten stadion in Amsterdam. Goed bereikbaar met openbaar vervoer.

Adres
IJsbaanpad 43
1076 CV, Amsterdam

Cursus wordt gegeven door
Honglin Liu en Hans van Male

Reviews

Na de 5 daagse workshop heb ik aardig wat gewoontes veranderd. Maar het was alsof ik dreigde terug te vallen in mijn oude gewoonten en gedachtenpatronen. Oefening baart kunst. Daarom ben ik zo blij dat wij nu regelmatig op zondagochtend van de vol overgave en met veel wijsheid gegeven qigong lessen kunnen genieten van Honglin. Het kost me geen tijd, want ik kijk ernaar uit. Het schept juist ruimte. Ik voel me vrijer en blijer. Ik kan het iedereen aanraden. Je kunt gewoon instromen. Doe mee en ervaar wat het beoefenen van een filosofie voor jou kan betekenen.”

Sytze 
Sytze

In de 5 daagse workshop van teacher Lu ging er een wereld voor mij open. Met de Zhineng lessen leer ik steeds meer over mijzelf. Ik neem pauze als ik gestresst ben. Ik ben veel rustiger en milder geworden en dat was wat ik graag wilde. Het is gewoon ontspannend om te doen en de effecten zijn groot. Mijn schouders zitten nooit meer vast!

Marlous 
Marlous

Pin It on Pinterest

Share This