Traumaherstel op Shen niveau

Vernieuwd. Door Honglin Liu

Traumaherstel op Shen niveau door Honglin Liu. (vernieuwd)

Meeste moeilijk behandelbare klachten en ziekten hebben vaak te maken met een trauma of een traumatische ervaring die de energie balans verstoort. Met enkel acupunctuur kunnen we enkel tijdelijk een balans maken en de klachten wat verlichten.
Vanuit de TCM traditie willen we niet enkel de energiebalans herstellen maar willen we ook de oorzaken behandelen. Traumatische ervaringen bevinden zich vaak op een dieper liggend niveau en moeten bevrijd worden. Zo zorgen wij ervoor dat het hele systeem weer in balans komt.

Wanneer er een levensbedreigende situatie ontstaat reageert ons systeem op drie manieren: vechten, vluchten of bevriezen. Hoe komt het dat mensen op verschillende manieren reageren op een trauma? Waarom herstelt het systeem niet vanzelf? Maar bij dieren wel? Hoe verhoudt een traumatische ervaring zich met de acupunctuur welke systemen raken uit balans?

Jing, Qi en Shen zijn de drie schatten in TCM. Bij een trauma blijft onze Shen in een overlevingstoestand staan. Shen is onze master van het lichaam, Jing en Qi zijn afhankelijk van het reactie patroon van onze Shen. Wanneer Shen in de overlevingstoestand staat en niet snel vanzelf hersteld, na een trauma, wordt de energiebalans ernstig verstoord, wat uiteindelijk tot ernstige klachten en/of ziekten leidt.

Behalve de disbalans te resetten met acupunctuur, kunnen acupuncturisten de Shen, de master van het lichaam, naar huis te brengen om volledig te herstellen.

In deze nascholing besteden wij aandacht aan trauma herstel op Shen niveau. Naast TCM theorie beoefenen we ook diverse technieken om de stabiliteit, helderheid en de kracht van Shen te herstellen, zodat Shen de leiding weer heeft voor het geestelijke- en lichamelijke welzijn.

Resultaat

  • Bewust worden van dieper oorzaken van klachten en ziekten.
  • Bewust zijn van het manifestatie van Shen en het invloed van Shen op fysieke-, vitale-, psychisch niveau.
  • Bewust van trauma herstel op Shen niveau.
  • Beheersen de technieken om de stabiliteit, helderheid en kracht van Shen te herstellen.

 

Als je er voor open staat, kun je tijdens deze nascholing ook je eigen trauma of een trauma van een ander bespreken of in stilte verwerken. Je ziet/voelt de verandering meestal direct.

Praktische informatie en aanmelden TCM nascholing

Cursusgeld
315 euro, BTW vrij

Datum
2 daagse cursus
zaterdag 16 en zondag 17 mei 2020

Tijdstip
van 10.00 – 16.00 uur

Deze cursus is geheel vernieuwd. Heb je eerder een cursus traumaherstel op Shen niveau gevolgd, dan is dit een mooie aanvulling.

Locatie
Frans Otten stadion
IJsbaanpad 43 1076 CV Amsterdam

Accreditatie
NVA  Zhong is aangevraagd

Docenten 

Honglin Liu

Arts Traditionele Chinese Geneeskunde, acupuncturist (Lid NVA), docent nascholing acupuncturisten, herbarist, counselor en Qigong coach

Hans van Male

Acupuncturist, dry needling therapeut, myofasciaal therapeut en manueel-fysiotherapeut,docent nascholing acupuncturisten.
Mindfulness coach, lid mindfulness vereniging VMBN, lid NVA, KNGF en International Myopain Society.

Pin It on Pinterest

Share This